Кабмін погодив скорочення видатків на субсидії та пенсії

10:08, 4 апреля 2022
Видатки на виплату субсидій можуть скоротити на майже 4 мільярди гривень, пенсії – понад 20 мільярдів
Кабмін погодив скорочення видатків на субсидії та пенсії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів погодив додаткове скорочення видатки державного бюджету на понад 73 мільярди гривень, спрямувавши аналогічну суму до Резервного фонду кошторису і скоротивши на відповідну суму видатки за окремими бюджетними програмами, зокрема на виплату субсидій та фінансування пенсій  Відповідне рішення закріплене постановою уряду №401 від 1 квітня.

Згідно з документом, видатки за програмою Резервний фонд додатково збільшені на 73,3 мільярди гривень. Вказані кошти пізніше, ймовірно, будуть переважно використовувати на потреби оборони.

Зокрема, видатки на Офіс генпрокурора будуть скорочені на 1,5 мільярди гривень переважно за рахунок фонду зарплатні(-966 мільйонів гривень-sud.ua).

Міністерство внутрішніх справ недоотримає трохи більше 41 мільйона гривень. Вказані кошти планувалось витратити на Державну підтримку фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України на організацію та проведення роботи з розвитку фізичної культури і спорту серед працівників і військовослужбовців правоохоронних органів.

Скоротять видатки і на Міністерство закордонних справ. Зовнішньополітичне відомство недорахується 562,7 мільйонів гривень. Економити переважно планується на видатках на діяльність посольств(445,3 мільйонів гривень). Ще майже 4 мільярди недоотримає Міністерство освіти. Зокрема, на 2,1 мільярдів гривень буде скорочено видатки на діяльність вишів та 514 мільйонів, які передбачалися на виплату стипендій.

Найбільше буде скорочено видатки на міністерство соціальної політики, яке недоотримає трохи більше 32 мільярдів гривень . Зокрема на 6,6 мільярдів гривень скорочень видатки на виплату деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення. Майже на 4 мільярди скорочено видатки на житлові субсидії, які виплачуються у грошовій формі. На понад 20 мільярдів гривень планується скоротити видатки за програмою фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду.

Міністерству фінансів доручено забезпечити погодження скорочення видатків загального фонду державного бюджету та їх спрямування до резервного фонду державного бюджету, передбаченого постановою, з Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України.

Після зазначеного погодження Мінфіну доручено внести зміни до розпису державного бюджету з урахуванням пропозицій, поданих головними розпорядниками коштів державного бюджету.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів 10 березня погодив скорочення видатків бюджету на понад 50 мільярдів гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде