До 8 років: Раді пропонують запровалити кримінальну відповідальність за перешкоджання волонтерській діяльності

13:01, 6 апреля 2022
За блокування діяльності волонтерів у мирний час пропонується давати до трьох років в’язниці, в особливий період – до 8 років.
До 8 років: Раді пропонують запровалити кримінальну відповідальність за перешкоджання волонтерській діяльності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів переважно з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7258 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо перешкоджання волонтерській діяльності, яким пропонується ув’язнювати за таке правопорушення.

Законопроєктом пропонується доповнити Кримінальний кодекс новою статтею 1701 Умисне перешкоджання законній волонтерській діяльності та передбачити, що таке правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Те саме діяння, скоєне в особливий період, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до десяти років.

Примітка. Під волонтерською діяльністю в цій статті слід розуміти добровільну, соціально спрямовану, неприбуткову діяльність, яка здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги, що полягає у наданні волонтерами робіт та послуг на безоплатній основі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада посилила кримінальну відповідальність за державну зраду.

Законом  внесено зміни до статті 111 Кримінального кодексу(державна зрада) та встановити, що в разі доведення провини підозрюваний у держзраді може сісти на термін від 15 років до довічного ув’язнення з конфіскацією майна. Чинна норма передбачає щонайбільше 15 років в’язниці для засудженої особи.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде