Санкції проти РФ у сфері ІТ: поліція Німеччини закрила сервери російськомовного даркнет-маркету Hydra

08:23, 8 апреля 2022
При закритті було знайдено біткоїни на суму €23 млн, які криміналісти також пов’язують із платформою.
Санкції проти РФ у  сфері ІТ: поліція Німеччини закрила сервери російськомовного даркнет-маркету Hydra
Фото: ixbt.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Поліція Німеччини закрила сервери російськомовного даркнет-маркету Hydra. Німецька федеральна кримінальна поліція після тривалого розслідування заблокувала серверну інфраструктуру російськомовного нелегального онлайн-сервісу Hydra Market, що була розташована в Німеччині та існувала в прихованій мережі Darknet.

 На сервері було зареєстровано 17 млн клієнтів. Він був доступний із 2015 року. У 2020 році через нього пройшли операції щонайменше на €1,23 млрд. Експерти вважають, що це була найбільша за обсягом обороту нелегальна ринкова мережа у світі. При закритті було знайдено біткоїни на суму €23 млн, які криміналісти також пов’язують із платформою.

Про це розповіли у Комітеті Верховної Ради з питань цифрової трансформації. Також там розповіли про санкції проти Росії за 7 квітня, вжиті у сфері ІТ:

 Intel виходить із росії. Компанія повністю зупиняє роботу у росії. Раніше вона заявляла про припинення поставок своєї продукції до росії та білорусі, а зараз вирішила остаточно закрити всі бізнес-процеси у рф.

 Twitter обмежує доступ до урядових акаунтів рф. В офіційному блозі Twitter пояснили, що нова політика призначена для усунення «серйозного інформаційного дисбалансу», який виникає, коли авторитарний уряд блокує доступ до онлайн-платформ, продовжуючи використовувати ті самі платформи для пропаганди.

 Avid Technology Inc припинила роботу у росії. Avid Technology — американська компанія, що спеціалізується на аудіо- та відеотехнологіях, припинила продаж та підтримку всіх клієнтів, користувачів і торгових посередників у росії та білорусі.

 Bumble Inc припинив роботу на території росії. Розробник Bumble Inc. оголосив про припинення своєї діяльності в росії, а також видалення всіх своїх застосунків з Apple App Store і Google Play Store в росії та білорусі. Компанії належать сервіси для знайомств Bumble та Badoo.

 Havas Group оголосили про припинення на невизначений термін нових інвестицій у росію у відповідь на повномасштабне вторгнення рф в Україну.

Крім того, виробник вітрогенераторів Vestas залишає російський ринок.

 Американська корпорація Bose, що виробляє аудіотехніку, зокрема гучномовці, навушники, професійні та автомобільні аудіосистеми, призупинила постачання своєї продукції до росії.

 США вводять повні блокувальні санкції проти Сбербанку та Альфа-Банку.

 Світовий виробник дизельних двигунів Cummins призупиняє всі комерційні операції у росії.

 Найбільші продавці електронних книг у Росії — Літрес та MyBook — знімають із продажу серію книг про Гаррі Поттера за рішенням правовласника.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде