Раді пропонують дозволити силовикам не платити за землю, на якій знаходяться військові частини та фортифікаційні споруди

13:21, 12 апреля 2022
Пропонується звільнити від сплати податку на землю земельні ділянки, надані для розміщення та постійної діяльності: Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державної спеціальної служби транспорту, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України та Управління державної охорони України.
Раді пропонують дозволити силовикам не платити за землю, на якій знаходяться військові частини та фортифікаційні споруди
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7274 про внесення змін до статті 283 Податкового кодексу України щодо звільнення від земельного податку окремих суб'єктів, що боронять незалежність і територіальну цілісність України, яким пропонується звільнити від плати за землю за користування земельними ділянками, які використовуються для будівництва та утримання фортифікаційних споруд, військових частин, прикордонних знаків.

Законопроєктом пропонується доповнити Податковий кодекс новим пунктом 283.1.9. такого змісту: звільняються від сплати податку на землю земельні ділянки, надані для розміщення та постійної діяльності: Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державної спеціальної служби транспорту, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України та Управління державної охорони України".

Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація проекту Закону зменшить надходження до місцевих бюджетів, проте одночасно на таку ж саму суму зменшить видатки з Державного бюджету України на потреби Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, Державної спеціальної служби транспорту, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України та Управління державної охорони України. За словами авторів ініціативи, це дозволить, у свою чергу залучити додаткові кошти на потреби вказаних інституцій.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Державній податковій службі пояснили, яким чином сплачувати за землю під час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду