Раді пропонують на час війни скасувати обмеження на подарунки депутатів: є умова

15:41, 12 апреля 2022
Кошти або товари мають бути використанні на потреби збройних сил або постраждалих від російської агресії.
Раді пропонують на час війни скасувати обмеження на подарунки депутатів: є умова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7280 про внесення змін до Закону Україні "Про запобігання корупції" щодо особливостей застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану, яким пропонується скасувати обмеження на розмір подарунків за умови, якщо вони будуть використані на потреби Збройних сил чи гуманітарну допомогу постраждалим від агресії РФ проти України. 

Законопроєктом пропонується доповнити перехідні положення закону «Про запобігання корупції» новим пунктом 23 такого змісту: обмеження щодо вартості подарунків, встановлені

частиною другою статті 23 цього Закону для топ-посадовців та депутатів, не поширюються на, зокрема: 1) одержання грошових коштів, у повному обсязі використаних виключно для таких цілей:

здійснення переказів на спеціальні рахунки, відкриті Національним банком України для підтримки Збройних Сил України та/або для гуманітарної допомоги українцям, постраждалим від дій держави-агресора Російської Федерації;

здійснення у встановленому законодавством порядку благодійних пожертв для забезпечення боєздатності та функціонування Збройних Сил України;

гуманітарну допомогу постраждалим від російської агресії;

2) одержання безоплатно або за ціною, нижчою мінімальної ринкової, товарів, наданих у повному

обсязі з припиненням на них права власності Збройним Силам України або постраждалим від російської агресії.

Згідно до статті 23 закону «Про запобігання корупції» депутати та топ-посадовці можуть отримувати подарунки, вартість яких не перевищує один прожитковий мінімум.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», депутатам будуть сплачувати заробітну платню незалежно від явки на засідання. Це передбачає ухвалений парламентом законопроєкт 7153 про внесення змін до Законів України "Про центральні органи виконавчої влади" та "Про правовий режим воєнного стану" щодо забезпечення керованості державою в умовах воєнного стану. Згідно до документу зупиняється дія норми, згідно до якої депутат може позбутися зарплатні в разі пропуску засідань без поважних причин. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду