Зеленський підписав закон про 100% держгарантію на депозити

20:05, 12 апреля 2022
Законом запроваджуються 100% держгарантії на депозити на час бойових дій і підвищується втричі гарантована державою компенсація за вкладами.
Зеленський підписав закон про 100% держгарантію на депозити
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про 100% державні гарантії на депозити під час воєнного стану. Про це в Телеграм написав голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Законом підвищено виплату гарантованої державою суми коштів за вкладами до 600 тис. грн.

Крім того, Закон передбачає, що АТ «Ощадбанк» стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набрання ним чинності, а також запроваджує 100% гарантію повернення вкладів у разі прийняття рішення про виведення банку з ринку протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Також законом вирішується питання врегулювання заборгованості Фонду гарантування вкладів перед Мінфіном.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім положень стосовно суми відшкодування коштів за вкладами у розмірі не менше 600 тисяч гривень, які набирають чинності через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Національний банк підтримав ініціативу про 100% гарантування вкладів населення.

До цього Президент України Володимир Зеленський доручив знайти можливість запровадження 100% банківських гарантій для населення.

«Я доручив знайти таку законодавчу можливість аби держава гарантувала 100% депозитів населення», - зазначається у зверненні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду