Керівник ДСА та голова Верховного Суду відвідали суди Ірпеня та Бородянки

15:42, 14 апреля 2022
Що із судами Ірпеня та Бородянки: голова Верховного Суду, керівник ДСА і голова Служби судової охорони відвідали суди.
Керівник ДСА та голова Верховного Суду відвідали суди Ірпеня та Бородянки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв, т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков і Голова Служби судової охорони Валерій Бондар 13 квітня відвідали Ірпінь і Бородянку та ознайомилися зі станом приміщень судів.

«Потрібно якомога швидше відновлювати роботу судів на звільнених від російських військ територіях», – зазначив Всеволод Князєв.

Будівля Ірпінського міського суду Київської області, за його словами, вистояла під натиском окупаційних військ і зазнала некритичних ушкоджень: подекуди вибиті вікна. Усунення цих незначних (порівняно з іншими будівлями судів) недоліків допоможе відновити роботу суду в найкоротші строки.
Однак із суду зникла організаційна техніка.

А от двоповерхова будівля Бородянського районного суду Київської області внаслідок обстрілів російською армією повністю зруйнована. Щоб відновити роботу цього суду, потрібно знайти нове приміщення. І це завдання не з легких, адже Бородянка – одне з найбільш постраждалих містечок від рук російських окупантів. Тож пошук потенційного приміщення для потреб суду триває.

«Повноцінне відновлення роботи всіх судів – лише питання часу. Зараз ми маємо зосередитися на відновленні роботи судів на територіях, які звільнені від навали російських загарбників. І попри те, що це завдання не є легким, адже вибір уцілілих будівель, у які можна "переселити" суд, вкрай обмежений, ми впораємося з цим», – зауважив Всеволод Князєв.

В свою чергу Олексій Сальніков у коментарі виданню зазначив, що ДСА продовжить аналізувати потреби судів.

Надаємо, що наразі за допомогою у відновленні роботи розграбованих та зруйонованих судів судова влада звернулася до міжнародних партнерів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду