Діяльність фракції ОПЗЖ призупинено: що це означає практично

17:40, 14 апреля 2022
Депутати ОПЗЖ не можуть виступати на Погоджувальній раді керівників фракцій, не можуть подавати своїх представників до тимчасових слідчих комісій парламенту, не можуть виступати на засіданні від фракції, але отримуватимуть зарплатню.
Діяльність фракції ОПЗЖ призупинено: що це означає практично
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Діяльність фракції «Опозиційна платформа за життя» призупинено за рішенням Ради національної безпеки та оборони. Відповідне оголошення на пленарному засіданні зробив перший віце-спікер Олександр Корнієнко.

Як пояснив «Судово-юридичній газеті» народний депутат з фракції «Слуга народу» Данило Гетманцев це рішення не ознчає зупинення повноважень депутатів ОПЗЖ

«Це означає, що вони втратили права як фракція. Вони не можуть виступати на Погоджувальній раді керівників фракцій, не можуть подавати своїх представників до тимчасових слідчих комісій парламенту, не можуть виступати на засіданні від фракції», - пояснив депутат.

При цьому народним депутатам обраним від ОПЗЖ і надалі буде нараховуватися усі виплати, які належать народним депутатам.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» увечері 12 квітня Президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання Віктора Медведчука. Пізніше з’ясувалося, що політика затримали під час спроби залишити територію України.

Віктор Медведчук підозрюється у вчинені державної зради та сприяння тероризму.

До цього Рада нацбезпеки та оборони вирішила зупинити діяльність партії «Опозиційна платформа за життя» на час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України