Раді пропонують перенести святкування дня Перемоги на 8 травня

10:55, 19 апреля 2022
Депутати пропонують святкувати 8 травня день пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та скасувати святкування дня Перемоги 9 травня.
Раді пропонують перенести святкування дня Перемоги на 8 травня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракцій більшості та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7297 про внесення змін до деяких законів України щодо увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яким пропонується скасувати святкування дня Перемоги 9 травня, натомість святкувати перемогу над нацизмом 8 травня.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю, встановивши, що святковим днем в Україні є 8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У статті 1 закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» запропоновано зазначити, що «з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років в Україні і відзначення перемоги над нацизмом в Україні щороку 8 травня відзначається державне свято - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалення проєкту закону сприятиме остаточному звільненню України від російської парадигми відзначення Дня перемоги, дозволить відзначати спільно з народами Європи 8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а 9 травня – День Європи.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується заборонити присвоювати вулицям назви, які пропагують державу - окупанта.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду