Раді пропонують продовжити роботи парламентських тимчасових слідчих комісій, які були утворені до війни на період воєнного стану

12:40, 28 апреля 2022
Тимчасові слідчі та спеціальні комісії, утворені до затвердження указу Президента України про воєнний стан продовжують свою діяльність відповідно до вимог Закону та Регламенту Верховної Ради України на період дії правового режиму воєнного стану.
Раді пропонують продовжити роботи парламентських тимчасових слідчих комісій, які були утворені до війни на період воєнного стану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7320 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності тимчасових слідчих та тимчасових спеціальних комісій в умовах воєнного стану, надзвичайного стану, яким пропонується на час воєнного стану продовжити термін роботи парламентських ТСК, які були створені до початку українсько-російської війни.

 Законопроєктом передбачено внести зміни до статті 3 Закону України «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», статей 86, 88 Регламенту Верховної Ради України, якими пропонується встановити, що відповідні норми законодавства щодо термінів діяльності тимчасових слідчих і тимчасових спеціальних комісій, строків надання комісіями звітів, на період дії правового режиму воєнного стану, надзвичайного стану не застосовуються.

Також, Прикінцевими положеннями законопроекту пропонується встановити, що тимчасові слідчі та спеціальні комісії, утворені до затвердження указу Президента України про воєнний стан продовжують свою діяльність відповідно до вимог Закону та Регламенту Верховної Ради України на період дії правового режиму воєнного стану.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада у вересні 2020 року унормувала діяльність тимчасових слідчих комісій. Законом передбачено, що роботу тимчасової слідчої комісії і тимчасової спеціальної комісії можуть забезпечувати спеціалісти з числа працівників правоохоронних органів, Апарату Верховної Ради України, працівники органів державної влади, інших державних органів, залучених або відряджених для забезпечення роботи слідчої комісії, спеціальної комісії за згодою керівників органів державної влади, інших державних органів, та/або спеціалістів.

Крім цього визначено, що із спеціалістами (у кількості не більше 3 осіб), які залучаються для забезпечення роботи слідчої комісії і спеціальної комісії, украдаються цивільно-правові договори.

Оплата роботи, виконаної за цивільно-правовими договорами, має проводитися виключно за рахунок та в межах коштів, передбачених кошторисом Верховної Ради України на здійснення законотворчої діяльності.

Також у Прикінцевих положенням до закону передбачено, що тимчасові слідчі та тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України, що утворені до набрання чинності цим Законом і не прийняли рішень щодо пропозицій про залучення спеціалістів для забезпечення роботи відповідних комісій, можуть подати відповідні пропозиції впродовж п’ятнадцяти днів з дня набрання чинності даного закону.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси