Зеленський дозволив позичити 200 мільярдів на оборону

10:35, 2 мая 2022
Максимальний розмір державного боргу збільшено на 200 мільярдів гривень. Використання грошей здійснюватиметься урядом фактично у ручному режимі.
Зеленський дозволив позичити 200 мільярдів на оборону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою законопроєкт 7299 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", дозволивши збільшити обсяг внутрішніх та зовнішніх запозичень на 200 мільярдів гривень, які планується використати на потреби оборони.

Законом внесено зміни до статті 5 закону «Про державний бюджет на 2022 рік» та визначено, що станом на 31 грудня 2022 граничний обсяг державного боргу не може перевищувати 2.992.890.540,9 тис. гривень. Таким чином, пропонується додатково позичити 200 мільярдів гривень.

Як зазначається у пояснювальній записці, вказані кошти планується передати Міністерству фінансів для використання за програмою «Резервний фонд». Слід зазначити, що згідно рішення парламенту, уряд використовує Резервний фонд, фактично у ручному режимі

«Реалізація положень законопроекту дозволить накопичити кошти резервного фонду, які в оперативному порядку спрямовуватимуться на забезпечення потреб сектору оборони та безпеки для зупинення військової агресії Російської Федерації проти України та вирішення невідкладних питань, спричинених військовими діями проти України», - наголошується у записці.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 11 березня Кабмін дозволив додатково виділити на армію понад 50 мільярдів гривень. При цьому урядовці скоротили видатки на Верховний суд, Вищий антикорупційний суд, університет Зеленського.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси