Передачу в оренду майна «Укроборонпрому» рекомендують спростити заради армії: комітет підтримав законопроєкт

12:28, 3 мая 2022
Пропонується аби на час воєнного стану передача майна концерну в оренду з метою розміщення виробництва, необхідного для забезпечення потреб сил безпеки i сил оборони, здійснювалася б за погодженням з уповноваженим суб’єктом управління без застосування конкурентних процедур.
Передачу в оренду майна «Укроборонпрому» рекомендують спростити заради армії: комітет підтримав законопроєкт
Джерело фото: pravda.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони рекомендує Верховній Раді схвалити у першому читанні законопроєкт №7307 про внесення змін до статті 3 Закону України “Про деякі питання заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу – учасників Державного концерну “Укроборонпром” та забезпечення їх стабільного розвитку”, яким пропонується на час війни спростити процедуру передачі в оренду майна підприємств концерну для розміщення виробництва, необхідного для армії.

Законопроєктом пропонується дозволити на час воєнного стану підприємствам які входить до складу Державного концерну “Укроборонпром” a6o на момент припинення Державного концерну “Укроборонпром” входили до його складу, а також державними підприємствами, створеними Державним концерном “Укроборонпром”, майна в оренду з метою розміщення виробництва, необхідного для забезпечення потреб сил безпеки i сил оборони, здійснюється за погодженням з уповноваженим суб’єктом управління без застосування конкурентних процедур.

Договір оренди укладається на строк дії воєнного стану та 3 місяці після його припинення чи скасування.

Розмір орендної плати за укладеними договорами оренду визначається за домовленістю сторін та погоджується уповноваженим суб’єктом управління, але не може становити менте 1 відсотку балансової вартості об’єкта оренди.

Державний концерн “Укроборонпром” щомісяця інформує Кабінет Міністрів України та Фонд державного майна України про договори оренди, укладені відповідно до законопроєкту.

При цьому наголошується, що інформація про укладені договори оренди не публікуватиметься на час війни, однак буде оприлюднена протягом місяця з дня припинення чи скасування воєнного стану. ".

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада продовжила воєнний стан ще на 30 днів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва