Затверджено Положення про Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «United24»

19:16, 3 мая 2022
Які рішення ухвалив Кабмін на засіданні 3 травня.
Затверджено Положення про Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «United24»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Уряд на засіданні 3 травня ухвалив наступні рішення, як повідомляє представник КМУ у ВР Тарас Мельничук:

Схвалено проект Закону «Про внесення змін до розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти». Проектом пропонується встановити, що строк повноважень тимчасового складу Агенства має складати не більше 6 місяців з дня припинення або скасування воєнного стану.

Схвалено проекти Законів «Про вихід з Угоди про підтримку і розвиток малого підприємництва в державах – учасницях СНД» та «Про вихід України з Конвенції про транснаціональні корпорації». Обидва міжнародні документи не відповідають сучасному стану торговельно-економічних відносин між державами–учасницями СНД, а також актуальній євроінтеграційній політиці України.

Затверджено, на виконання вимог Закону України від 15.02.2022 N 2042-ІХ, Порядок зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.  Зазначений Порядок визначає механізм зарахування акцизного податку до відповідних бюджетів місцевого самоврядування.

Затверджено Порядок проведення конкурсу з обрання незалежних членів ради Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Порядком передбачені вимоги до членів конкурсної комісії та процедура визначення незалежних членів ради Фонду шляхом проведення конкурсного відбору.

Припинено тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, здійснення митними органами державного контролю нехарчової продукції.

Здійснено вихід України з Угоди про проведення узгодженої політики в галузі стандартизації, метрології і сертифікації, вчиненої в м. Москві у 1992 році. Вихід України з Угоди сприятиме актуалізації участі України у договірно-правовій базі в рамках СНД з урахуванням сучасного стану відносин.

Затверджено Положення про Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «United24», що  визначає мету, основні завдання, функціональні можливості та суб’єктів Порталу, зміст розміщеної на ньому інформації.  Мінцифри надано повноваження в частині здійснення заходів щодо створення та забезпечення функціонування Порталу.

Затверджено Порядок подання заяви суб’єктами господарювання в електронній формі для отримання допомоги в рамках програми міжнародної технічної допомоги «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Дію Порядку поширено на суб’єктів господарювання, які зареєстровані не пізніше 31.12.2021 на території однієї із адміністративно-територіальних одиниць, на яких велись або ведуться бойові дії. Допомога надаватиметься з метою покриття витрат на: збереження та створення нових робочих місць (виплату заробітної плати); закупівлю/заміну обладнання; закупівлю сировини та матеріалів; орендну плату за приміщення/офісні приміщення; лізинг обладнання тощо. Також затверджено Перелік основних видів економічної діяльності, які дають право на отримання допомоги за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги.

Внесено зміни до Порядку виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї з метою оптимізації, на час введення на території України надзвичайного або воєнного стану, переліку документів, що подаються  для продовження строку дії посвідчень, та спрощення процедури подання відповідних заяв. Передбачено можливість подання заяви про продовження строку дії посвідчень та необхідних підтвердних документів  одним із батьків структурному підрозділу/виконавчому органу, що видає посвідчення, або ЦНАПу за місцем фактичного перебування багатодітної сім’ї. У разі неможливості отримання довідки закладу освіти заявник зможе подавати заяву про навчання дитини за денною формою навчання  у довільній формі.

Призначено дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, тимчасову державну допомоги з урахуванням матеріального стану сім’ї, у якій виховується дитина, в розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Внесено зміни до Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, якими встановлено обов’язок державного реєстратора речових прав на нерухоме майно ще на стадії формування заяви здійснити усі дії, пов’язані з перевіркою та внесенням відомостей про ідентифікованого суб’єкта речового права, обтяження. Окрім існуючих механізмів, така перевірка здійснюватиметься шляхом: підтвердження наявності унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі; перевірки ідентифікованого коду ЄДРПОУ або податкового номеру в Єдиному банку даних платників-податків – для юридичних осіб.

Виділено Міністерству розвитку громад та територій 56 000 тис. гривень для міського комунального підприємства «Миколаївводоканал» на влаштування водозабору з артезіанських свердловин, а також на інші заходи, необхідні для відновлення процесу надання послуг з централізованого водопостачання.

Кадровий блок

Призначено:

- Гаєвського Ігоря Миколайовича першим заступником Голови Державної служби фінансового моніторингу України;

погоджено призначення:

- Сиволапа Віталія Вікторовича заступником голови Запорізької обласної державної адміністрації;

- Гайдаржи Валентина Васильовича заступником голови Миколаївської обласної державної адміністрації.

Звільнено:

- Ілляшенка Олексія Володимировича з посади заступника Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду