У «Слузі народу» пропонують підвищити штраф за незаконне носіння військової форми

16:32, 9 мая 2022
В Україні планують удосконалити адміністративну відповідальность за незаконне носіння військової форми одягу чи форми інших силовиків.
У «Слузі народу» пропонують підвищити штраф за незаконне носіння військової форми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7302-1 про внесення змін до статті 186-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення адміністративної відповідальності за незаконне носіння військової форми одягу чи форми інших силовиків, яким пропонується підвищити штраф за незаконне носіння військової форми.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 1868 Кодексу про адміністративні правопорушення та визначити, що носіння військової форми одягу військовослужбовців Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, однострою поліції чи форми одягу працівників інших правоохоронних органів, із знаками розрізнення або без них, особами, які не мають на це права, - тягне за собою попередження або накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією відповідної військової форми одягу, однострою поліції, форми одягу працівників інших правоохоронних органів із знаками розрізнення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів або поліцейських.

За аналогічне правопорушення вчинене протягом року або під час воєнного стану пропонується штрафувати на суму від 300 до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або відправляти порушника на громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, із конфіскацією відповідної військової форми одягу, однострою поліції, форми одягу працівників інших правоохоронних органів.

Чинна норма передбачає адміністративну відповідальність лише за незаконне носіння форми Збройних сил або інших військових формувань. На перший раз можуть оштрафувати на суму від 150 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією форми. В разі повторного правопорушення, вчиненого протягом року сума штрафу становитиме від 200 до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховній Раді пропонують запровадити штраф за незаконне проникнення на військові об’єкти на суму до 3 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде