Кабмін створив Міжвідомчу координаційну раду з питань охорони психічного здоров’я

16:45, 9 мая 2022
Серед завдань Ради: визначення шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.
Кабмін створив Міжвідомчу координаційну раду з питань охорони психічного здоров’я
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні з’явилася Міжвідомча координаційна рада з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Це передбачено постановою уряду  №539 від 7 травня

До складу увійшло 14 осіб. Її співголовами стали віце-прем’єр Ірина Верещук та міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Крім цього у складі нової ради заступники міністра, зокрема заступник міністра оборони Ганна Маляр, депутати, серед яких очільник парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький. Вцілому ж персональний склад Міжвідомчої координаційної ради затверджує Кабінет Міністрів України.

Серед завдань Ради: визначення шляхів, механізмів і способів вирішення проблемних питань надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України;

 підвищення ефективності діяльності центральних органів виконавчої влади із зазначених питань;

підготовка пропозицій щодо удосконалення нормативно-правової бази для покращення надання психологічної допомоги постраждалим особам та підтримки таких осіб з боку держави.

Відповідно, передбачається, що представники раду беруть участь у розробленні проектів нормативно-правових актів з питань надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Міжвідомча координаційна рада на своїх засіданнях розробляє пропозиції та рекомендації з питань, що належать до її компетенції.

Пропозиції та рекомендації вважаються схваленими, якщо за них проголосувало більш як половина присутніх на засіданні членів Міжвідомчої координаційної ради.

Пропозиції та рекомендації Міжвідомчої координаційної ради можуть бути реалізовані шляхом прийняття Кабінетом Міністрів України рішення, проект якого вноситься органом виконавчої влади відповідно до його повноважень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін створив робочу групу щодо захисту інтересів українських біженців.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде