Кабмін створив робочу групу щодо захисту інтересів українських біженців

12:25, 11 апреля 2022
Робоча група має сприяти удосконаленню правової бази щодо забезпечення захисту прав та свобод українців. Її пропозиції планується реалізовувати рішеннями уряду.
Кабмін створив робочу групу щодо захисту інтересів українських біженців
Джерело фото: fakty.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів створив робочу групу щодо захисту прав і свобод громадян України, які перебувають на території держав — членів ЄС та інших держав як тимчасово переміщених осіб. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №425 від 9 квітня.

Згідно до документу співголовами робочої групи стали: Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та міністр соціальної політики. До складу групи, зокрема увійшли: заступник Міністра цифрової трансформації, заступник Міністра внутрішніх справ, заступник Міністра охорони здоров’я, заступник Міністра освіти і науки, заступник Міністра юстиції, заступник Міністра культури та інформаційної політики, заступник Міністра реінтеграції тимчасово окупованих територій, голова Державної міграційної служби, народні депутати(за згодою). Посадовий склад робочої групи затверджується Кабінетом Міністрів України.

Основними завданнями робочої групи є:

забезпечення прав  і свобод громадян України, які перебувають на території держав — членів ЄС та інших держав як тимчасово переміщені особи, та створення у найкоротший строк всіх необхідних умов для їх повернення на територію України;

визначення шляхів і способів вирішення проблемних питань щодо захисту прав і свобод громадян України, які перебувають на території держав — членів ЄС та інших держав як тимчасово переміщені особи;

удосконалення  нормативно-правової  бази щодо забезпечення прав і свобод громадян України, які перебувають на території держав — членів ЄС та інших держав як тимчасово переміщені особи.

Робоча група має право:

отримувати в установленому порядку від центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань;

залучати до участі у своїй роботі представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), а також представників міжнародних організацій та незалежних експертів (за згодою).

На своїх засіданнях робоча група розробляє пропозиції та рекомендації з питань, що належать до її компетенції. Пропозиції та рекомендації вважаються схваленими, якщо за них проголосували більш як половина присутніх на засіданні членів робочої групи.

Пропозиції та рекомендації робочої групи можуть бути реалізовані шляхом прийняття Кабінетом Міністрів України рішення, проект якого вносить орган виконавчої влади відповідно до своїх повноважень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» міністр внутрішних справ Денис Монастирський заявив, що біженці з України зможуть жити в ЄС три роки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області