Кабмін пропонує Раді дозволити вихід України ще з двох угод в рамках СНД

13:31, 10 мая 2022
Депутатам пропонують підтримати про вихід з Угоди про підтримку і розвиток малого підприємництва в державах - учасницях СНД та з Конвенції про транснаціональні корпорації.
Кабмін пропонує Раді дозволити вихід України ще з двох угод в рамках СНД
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкти №0147 про вихід з Угоди про підтримку і розвиток малого підприємництва в державах - учасницях СНД, а також № 0148 про вихід України з Конвенції про транснаціональні корпорації, яким пропонується визнати такими, що втратили чинність вказаних документів для України

Як написав у Телеграм представник Верховної Ради у Кабінеті міністрів нардеп від фракції «Слуга народу» Тарас Мельничук, Угода про підтримку і розвиток малого підприємництва передбачає «сприяння встановленню і розвиткові ділових контактів між суб’єктами малого підприємництва держав – учасниць СНД; надання допомоги у створенні міждержавної та національних інфраструктур для підтримки малого підприємництва тощо».

Однак в уряді вважають, що зазначена Угода є застарілою, її положення не відповідають сучасному стану торговельно-економічних відносин між Україною та державами – учасницями СНД та актуальній євроінтеграційній політиці України. «Окремі норми, передбачені у Додатку до Угоди, можуть суперечити національним інтересам України. Відтак, проектом Закону пропонується вийти з Угоди», - написав депутат.

Щодо конвенції про транснаціональні корпорації, то, за словами Мельничука, вона була розроблена з метою розвитку виробничої кооперації між підприємствами держав –учасниць СНД та укладалась на період переходу до економічних ринкових відносин.

Разом з тим, «на сьогодні, створення транснаціональних корпорацій між підприємствами України та держав – учасниць СНД у рамках правового регулювання зазначеної Конвенції не здійснюється. Конвенція не відповідає сучасному стану торговельно-економічних відносин між державами, а також актуальній євроінтеграційній політиці України. Відтак, проектом Закону пропонується вийти з Конвенції».

У 2018 році Україна ухвалила рішення про вихід з СНД. Рада нацбезпеки та оборони затвердила план, який передбачає поступове припинення чинності для нашої держави документів, укладених в рамках співдружності.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 16 лютого Верховна Рада ухвалила закон  про вихід з деяких договорів в рамках СНД.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва