Раді пропонують дозволити роботодавцям не сплачувати ЄСВ за мобілізованих працівників

17:07, 13 мая 2022
Депутати пропонують звільнити від сплати ЄСВ за мобілізованих працівників роботодавців і зобов’язати це робити державу.
Раді пропонують дозволити роботодавцям не сплачувати ЄСВ за мобілізованих працівників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7374 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо зменшення навантаження на бізнес в умовах воєнного стану, яким пропонується дозволити усім роботодавцям не платити єдиницй соцвнесок за мобілізованих працівників.

Законопроєктом пропонується внести зміни до перехідних положень закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та встановити, що усі роботодавці мають право за власним рішенням не сплачувати єдиний внесок за найманих працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України. Чинна норма дозволяла не сплачувати ЄСВ за мобілізованих лише ФОПам 2-ї та третьої групи.

Натомість депутати пропонують аби ЄСВ за мобілізованих сплачувала б держава

Також пропонується внести зміни до законодавства, які дозволять звільнити бізнес від сплати акцизу за знищену через бойові дії підакцизну продукцію, а також мінімізувати майбутні втрати магазинів, що імпортували алкоголь та іншу підакцизну продукцію перебуваючи на єдиному податку

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Головне управління ДПС в Івано-Франківській області пояснило як оподатковується заробіток працівника, який пішов в тероборону.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде