«Для України немає ніякого унікального третього шляху», - посол України у США Оксана Маркарова

10:25, 17 мая 2022
Посол України у США Оксана Маркарова: «Для України є тільки два варіанти: або ми частина Європи, частина трансатлантичної спільноти, або нас буде і далі намагатися поглинути Росія. Немає ніякого унікального третього шляху».
«Для України немає ніякого унікального третього шляху», - посол України у США Оксана Маркарова
Джерело фото: epravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Для України немає власного унікального шляху. На цьому наголосила Надзвичайний і Повноважний Посол України у США Оксана Маркарова в інтерв’ю «Лівому берегу».

«У США є свої потреби: є школи, які треба фінансувати, є дороги, які треба ремонтувати, є медичні потреби. Тому не можна недооцінювати зусилля Сполучених Штатів, які використовують кошти американських платників податків для допомоги нам.

Ленд-ліз – це додаткова можливість.

Це великий прорив і великий плюс, що Конгрес дозволив адміністрації використовувати такий інструмент. Тому росіяни його і критикують. А в нас цю критику підхоплюють ті самі люди, які роками розганяли схожу риторику, мовляв, «нічого не буває просто так», і які маскували свої проросійські та антиукраїнські погляди під антизахідну риторику, намагаючись продати Україні якийсь унікальний шлях.

А для України є тільки два варіанти: або ми частина цивілізованого світу, частина Європи, частина трансатлантичної спільноти, або нас буде і далі намагатися поглинути Росія. Немає ніякого унікального третього шляху чи якогось унікального велосипеда», - зауважила вона,

«Так само, колись була критика кредитів МВФ. Нас ніхто не примушує брати кредити МВФ, ми їх беремо для того, щоб розвинути свою економіку. Так само ніхто не примушуватиме нас залучати програми ленд-лізу. Однак якщо вони будуть нам потрібні на додачу до тих 33 мільярдів, які, сподіваюсь, Конгрес проголосує швидко, якщо буде потрібна додаткова допомога для того, щоб перемогти, – звичайно, треба залучати всі інструменти», - додала  Оксана Маркарова.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси