Голова Держмитслужби: «В нас форма буде румунська, словацька, німецька»

18:25, 18 мая 2022
В рамках допомоги українські митники отримують від Словаччини, Румунії, Німеччини форму.
Голова Держмитслужби: «В нас форма буде румунська, словацька, німецька»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українські митники в рамках допомоги отримали форму від колег з Німеччини, Словаччини та Польщі. Про це під час засідання комітету з питань податкової та митної політики заявив перший заступник голови Державної митної служби Олександр Шуцький.

«Щоб було розуміння ситуації стосовно забезпечення митниці…Наші західні колеги: німецька, польська румунська сторона в рамках допомоги надають нам своє обладнання, форму…В нас форма буде румунська, словацька, німецька», - зазначив Шуцький.

На запитання що потрібно зробити для збільшення пропускної спроможності наземних пунктів пропуску, чиновник пообіцяв надати пропозиції та презентації. Водночас на засіданні комітету на запитання стосовно черг на кордоні, представники Державної митної служби констатували, що однією з причин є пільгове розмитнення авто на яке вони не розраховували.

Разом з тим вони констатували необхідність додаткового фінансування для розширення пропускної спроможності пунктів пропуску через державний кордон України у зв’язку з додатковим навантаженням з боку експортерів через блокування портів Росією.

Слід зазначити, що у 2021 році Кабмін схвалив постанову, що передбачала забезпечення формою митників

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на час війни Верховна Рада дозволила пільгове розмитнення автомобілів. Нещодавно в парламенті з’явилася ініціатива стосовно обмеження пільги, однак вона була відкинута.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді