Держмитслужба перевіряє дії керівника Одеської митниці щодо передачі Збройним силам конфіскованого брендового одягу та взуття

06:00, 19 мая 2022
ДМСУ перевіряє правомірність передачі керівником Одеської митниці брендового одягу окремим військовим частинам. Керівник митниці стверджує, що речі повернуто на склад митного органу.
Держмитслужба перевіряє дії керівника Одеської митниці щодо передачі Збройним силам конфіскованого брендового одягу та взуття
Ілюстративне фото/ Джерело фото: mukachevo.net
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна митна служба проводить перевірку дій в. о. начальника Одеської митниці Віталія Заколодяжного щодо передачі Збройним силам України брендового одягу, взуття та аксесуарів зі складів конфіскованих товарів. Про це під час засідання комітету з питань податкової політики повідомив перший заступник голови відомства Олександр Шумський.

“За цим фактом проводиться перевірка… Вона розпочалася 11 квітня”, – сказав чиновник.

Перед цим представники комітету порушили питання стосовно передачі Одеською митницею зі складу конфіскованих речей на користь Збройних сил п’яти чоловічих футболок бренду Givenchy, 12 футболок Gucci, а також футболок брендів Marco Polo, PUMA, NIKE, жіночих спортивних костюмів Dolce Gabbana, а також іншого одягу брендів Lacoste, Armani, 600 жіночих рюкзаків Michael Kors, 800 пар брендового взуття для гри у футбол, 4,7 тис. ременів Armani та інших світових брендів, ножі, патрони гумові.

«Я думаю, що ремені дуже важливий елемент екіпірування», - іронізує член комітету Олександр Дубінський

Зі свого боку Олександр Шумський, реагуючи на питання пояснив, що митниця під час розподілу товарів зі складів конфіскату керується постановою уряду, яка не регламентує яке майно потрібно  Збройним силам.

“У постанові не визначено, яке саме майно потрібне ЗСУ і в якій кількості…Ми зверталися стосовно конкретизації постанови”, – прокоментував Шумський

У свою чергу, в.о. керівника Одеської митниці запевнив, що наразі вказані речі повернуті «на склад митного органу», зазначивши, що про брендові речі його просило керівництво окремих військових частин.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у січні правоохоронці затримали чоловіка, який намагався незаконно провезти через «Бориспіль» брендові аксесуари.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду