Кабмін ускладнив процедуру перевірки суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг

08:16, 28 мая 2022
Позапланові невиїзні перевірки за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, тепер будуть проводитися у виключних випадках.
Кабмін ускладнив процедуру перевірки суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг
Джерело фото: kmu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2022 р. №573 внесено зміни до постанови від 13 березня 2022 р. № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

Так, потягом періоду воєнного стану позапланові заходи державного нагляду (контролю) (позапланові невиїзні перевірки) за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов, здійснюються за рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави.

Нагадаємо, що 27 травня набрали чинності зміни до Податкового кодексу. Зокрема, що стосується бізнесу, відновлюється проведення і документальних перевірок:

  • що проводяться на звернення платника податків;
  • при реорганізації, припиненні, банкрутстві особи;
  • перевірки з питань валютного контролю
  • при декларуванні платником бюджетного відшкодування та/або від’ємного значення з ПДВ.

Також у період дії воєнного стану ДПС продовжує розгляд звернень громадян про факти порушень податкового законодавства.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде