Частина членів Комісії з відбору керівника САП наполягає на скликанні засідання

11:04, 2 июня 2022
Як зазначається, незабаром Україна почне отримувати допомогу на відбудову, і країні треба САП у повному складі, щоб протидіяти потенційним кримінальним злочинам у цих двох сферах.
Частина членів Комісії з відбору керівника САП наполягає на скликанні засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як відомо, напередодні війни тривала дискусія навколо призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Комісія з його відбору фактично дійшла до фіналу конкурсу, оголосила бали кандидатів, але так і не змогла затвердити переможця. Іноземні члени комісії, зокрема, Драго Кос, тоді навіть озвучили звинувачення у «саботажі» конкурсу. 

Наразі керівник САП потрібен, щоб протидіяти потенційним зловживанням з отриманням Україною допомоги від партнерів. Таку думку озвучив член комісії з відбору керівника САП Роман Куйбіда.

«Два роки без двох днів я є членом конкурсної комісії, яка мала відібрати і подати на призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і керівника її відділу. Конкурс йшов тяжко з тривалими перервами, але фактично він завершений. Залишилося лише формально оголосити переможців на дві вакансії. Це можна було зробити давно. Ще до нового 2022 року. Але деякі члени комісії сховали голову у пісок, а після початку широкомасштабної війни росії проти України й не витягували голову з нього.

Як член комісії відчуваю і свою відповідальність за таку ситуацію. Тому разом з Драго Косом, В'ячеславом Навроцьким, Томасом Фаєрстоуном, Ноною Цоцорією ініціювали скликання засідання конкурсної комісії на вихідних або найближчого тижня зі словами: «ми повторюємо наші прохання з попередніх етапів [скликати засідання комісії], особливо беручи до уваги те, що за відсутності постійного керівництва САП втрачає прокурорів. Крім того, Україна вже отримує гуманітарну допомогу, а також незабаром почне отримувати допомогу на відбудову, і країні дуже необхідно мати САП у повному складі, щоб протидіяти потенційним кримінальним злочинам у цих двох сферах».

Пані Голово, проведіть засідання у найближчий тиждень, фіналізуйте роботу комісії, покажіть, що комісія працює, і працює в інтересах України, а не ворога. Через перебування на військовій службі не можу обіцяти, що буду присутнім навіть через відеозв’язок. Але запевняю, що на кворум моя відсутність не вплине», - зауважив Роман Куйбіда.

Нагадаємо, що раніше КМУ затвердив склад комісії з відбору нового керівника НАБУ, але з одним важливим нюансом.

Так, Драго Кос має завершити свою роботу в комісії з відбору САП, щоб взяти участь у відборі директора НАБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді