Кабмін виділив понад 50 мільйонів гривень на компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

10:47, 6 июня 2022
Кошти виділенні обласним державним адміністраціям для подальшої передачі відповідним військовим адміністраціям.
Кабмін виділив понад 50 мільйонів гривень на компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів  виділив понад 50 мільйонів гривень на компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду № 446 від 3 червня

Згідно з документом обласні державні адміністрації отримають 50 616 450 для подальшої передачі відповідним військовим адміністраціям для покриття витрат за квітень поточного року на компенсацію за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану. Найбільшу суму отримала Івано-Франківська обласна державна адміністрація(понад 6,4 мільйона гривень), найменше Донецька обласна держадміністрація(7740 гривень)

Обласним військовим адміністраціям доручено забезпечити компенсацію видатків власникам жилих приміщень приватного житлового фонду, які безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, а також подати до 30 грудня 2022 р. Міністерству фінансів, Міністерству економіки та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила< що компенсації з бюджету зможуть отримати лише внутрішньо переміщені особи, які не мають можливість повернутися додому. За її словами, станом на кінець травня є 8 регіонів України< мешканці яких зможуть розраховувати на відповідні виплати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України