Раді пропонують на час війни звільнити від сплати відсотків за кредитами позичальників, які втратили кредитну квартиру чи машину

17:00, 6 июня 2022
Пропонується встановити, що у період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування не нараховуються проценти за договором про споживчий кредит, виданими на території України споживачам для придбання нерухомого майна або транспортних засобів, які були знищені внаслідок російської агресії або знаходяться на тимчасово окупованій території.
Раді пропонують на час війни звільнити від сплати відсотків за кредитами позичальників, які втратили кредитну квартиру чи машину
Джерело фото: goodhouse.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів переважно з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7437 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки позичальників, які втратили майно у зв’язку з веденням бойових дій, яким пропонується звільнити від сплати відсотків володарів кредитних квартир та машин, щ обули знищені під час війни.

Законопроєкт передбачає внесення змін до Цивільного кодексу України та Закону України «Про споживче кредитування», згідно з якими у період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування не нараховуються проценти за договором про споживчий кредит, виданими на території України споживачам для придбання нерухомого майна або транспортних засобів, які були знищені внаслідок російської агресії або знаходяться на тимчасово окупованій території.

Крім того, пропонується внести зміни до Закону України «Про іпотеку», відповідно до яких у період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану та у тридцятиденний строк після його припинення або скасування не нараховуються проценти за основним договором, забезпеченим предметом іпотеки (нерухомістю), який було знищено внаслідок агресії РФ або який знаходяться на тимчасово окупованій території.

У всіх вказаних випадках під знищеним майном маються на увазі об’єкти, які знищені та відновлення яких є неможливим, або відновлення яких потребує капітального ремонту чи реконструкції.

Пунктом 2 перехідних положень рекомендується банкам та іншим фінансовим установам зарахувати до тіла кредиту проценти, сплачені до набрання чинності цим законом позичальниками, які втратили майно у зв’язку з веденням бойових дій.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», з 1 червня «Приватбанк» повернув обов’язковий платіж по кредитах

«З червня обов’язковий платіж по кредиту повертається. Про умови використання коштів повідомо додатково», - зазначили у банку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва