Раді рекомендують скасувати нульове розмитнення для більшості авто

14:19, 9 июня 2022
Пропонується скасувати нульове розмитнення для автівок (окрім тих, що ввозяться на потреби ЗСУ), а також повернути ввізне мито та ПДВ на інші імпортні товари.
Раді рекомендують скасувати нульове розмитнення для більшості авто
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує схвалити з основу та вцілому законопроєкт №7418 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, який передбачає повернення ПДВ та ввізного мита на товари включно з автівками.

Законопроєкт передбачає повернення ПДВ та ввізного мита на всіх товари включно з автівками.

Що стосується оподаткування автівок, то, згідно до проєкту для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга ПДВ та ввізного мита, акцизу з 01 липня.

Разом з тим планується спростити процедуру розмитнення авта та здіснювати її через додаток Дія

Також законопроєкт передбачає норму про те, що КМУ може надавати дзеркальні пільги на мита на іноземних товари, які звільненні з боку наших торгівельних партнерів для України.

Під час обговорення виникла тривала дискусія щодо повернення оподаткування імпорту авт. Частина членів комітету пропонували напрацювати окремий законопроєкт з цього приводу. Інші ж зауважили, що черги на митниці вже практично відсутні і тому необхідність у продовженні терміну пільгового імпорту авто немає. Врешті вирішено рекомендувати суттєво обмежити пільговий імпорт авто.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», наприкінці травня міністр фінансів Сергій Марченко закликав повернути податковий режим, який існував до війни з РФ

«Я вважаю, що в Україні потрібно повернути довоєнну систему оподаткування. Треба визначитися, що ми взагалі хочемо: ми хочемо виграти війну чи ми хочемо якимось чином допомагати бізнесу? Бізнесу ми допомогли. Перші три місяці бізнес мав можливість скористатися цією підтримкою. Зараз треба підтримати також державу, яка фінансує армію. І ці видатки дуже значні», — сказав Марченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду