Комітет ВР визнав роботу Держмитслужби незадовільною за окремими напрямами і рекомендує зробити кадрові висновки

10:28, 10 июня 2022
Роботу ДМСУ визнано незадовільною у питаннях боротьби з контрабандою, незаконним перевезенням валюти. Кабміну та Мінфіну депутати рекомендують зробити кадрові висновки.
Комітет ВР визнав роботу Держмитслужби незадовільною за окремими напрямами і рекомендує зробити кадрові висновки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики визнав роботу Державної митної служби незадовільною за окремими напрямками та рекомендує уряду разом з Міністерством фінансів здійснити кадрові рішення на митниці. Відповідне рішення було ухвалене за підсумками заслуховування керівництва Держмитслужби та окремих митниць на засіданні профільного парламентського комітету.

У рішенні зазначається, що керівництвом Держмитслужби не забезпечено належну організацію та координацію роботи митних органів в період воєнного стану за напрямками: 1) Передача конфіскованого чи визнаного безхазяйним майна у власність держави, до сфери управління міністерства оборони

2) контролю за переміщенням валютних цінностей через державний кордон України відповідно до чинного законодавства;

3) недопущення незаконного переміщення через митний кордон України тютюнових виробів;

4) недопущення ввезення в Україну комерційних вантажів під виглядом гуманітарної допомоги.

Робота митниці за вказаними напрямками визнана незадовільною

Зокрема на засіданні оприлюднено інформацію про передачу Збройним силам митниками брендових речей на потреби ЗСУ, таких як гламурні рюкзаки, ремені. Керівництво митниці, у свою чергу зазначило, що стосовно цього факту проводиться перевірка.

У зв’язку, зокрема з цим фактам у рішенні констатується необхідність посилення контролю за передачею конфіскованого майна на потреби Збройних сил чи закладам освіти, чи на благодійні цілі.

Також на засіданні комітету наводилася інформація щодо порушень керівників окремих регіональних митниць. Йдеться про можливу причетність посадових осіб Закарпатської митниці до схем незаконного вивезення валюти з України(без належного оформлення і сплати податків), про наявність в зоні діяльності Волинської митниці схем незаконного переміщення тютюнових виробів та інших товарів через державний кордон України. При цьому зазначається, що на посадах на вказаних митницях не було постійних працівників, а контракти не передбачали оцінки результатів діяльності.  У зв’язку з цим керівництву митниці рекомендується переглянути кадрові рішення щодо керівників та їх заступників Одеської, Закарпатської та Волинської митниць, а також керівників митних постів в зоні діяльності яких виявлено порушення законодавства.

Задля усунення черг на кордоні депутати рекомендують збільшити кількість митників на наземних пунктах пропуску.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Держмитслужба перевіряє дії керівника Одеської митниці щодо передачі Збройним силам конфіскованого брендового одягу та взуття.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду