Раді рекомендують на час війни дозволити розглядати справи про адміністративні правопорушення в режимі відеоконференції

07:30, 21 июня 2022
Пропонується, щоб рішення про розгляд адміністративної справи в режимі відеоконференції за власною ініціативою або за клопотанням особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.
Раді рекомендують на час війни дозволити розглядати справи про адміністративні правопорушення в режимі відеоконференції
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності рекомендує парламенту схвалити за основу законопроєкт №7404 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо здійснення судочинства в умовах воєнного стану, яким пропонується дозволити на час війни розгляд справ про адміністративні правопорушення в режимі відеоконференції.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 246 Кодексу про адміністративні правопорушення та встановити, що Під час дії правового режиму воєнного стану в Україні особи, які беруть участь у провадженні в справі про адміністративне правопорушення можуть брати участь у судовому провадженні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Передбачається, що підтвердження особи, яка бере участь у провадженні в справі про адміністративне правопорушення, здійснюється із застосуванням електронного підпису, або у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України

Рішення про розгляд адміністративної справи в  режимі відеоконференції за власною ініціативою або за клопотанням особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. У разі якщо особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, заперечує проти здійснення судового провадження в режимі відеоконференції, суд може постановити рішення про його здійснення лише вмотивованою постановою, обґрунтувавши в ній прийняте рішення.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким передбачається за керування автівкою окрім штрафу конфісковувати авто з по дальшою його передачею на потреби Збройних сил чи МВС чи Державної прикордонної служби.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді