Мінкульт виключив з «чорного списку» російського гумориста Максима Галкіна

15:23, 22 июня 2022
Галкін перебував у «чорному списку» з листопада 2021 року за поданням Служби безпеки України.
Мінкульт виключив з «чорного списку» російського гумориста Максима Галкіна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство культури та інформаційної політики виключило гумориста Максима Галкіна з переліку осіб, які загрожують національній безпеці.

Наразі у переліку діячів культури, які загрожують національній безпеці 209 прізвищ. Серед них режисер фільму «Собаче серце» Володимир Бортко, актори Валентин Гафт та Володимир Гостюхін, один з ідеологів євразійства Олександр Дугін.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Галкіна було внесено Міністерством культури та інформаційної політики України за поданням Служби безпеки України до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, у листопаді 2021 року.

Про причини включення до переліку не повідомлялося.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» внесено зміни до Закону «Про кінематографію», яким передбачено, що Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Раніше ми писали про те, кого з артистів-громадян РФ не торкнеться заборона на гастролі в Україні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді