Кабмін спрямував 2,48 млрд грн на покриття боргів за будівництво доріг

08:12, 30 июня 2022
Вирішено спрямувати 2,48 млрд грн на програму виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування.
Кабмін спрямував 2,48 млрд грн на покриття боргів за будівництво доріг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Постановою від 28 червня 2022 р. № 734 «Деякі питання дорожнього господарства» Кабмін вирішив:

Погодитися з пропозицією Державного агентства автомобільних доріг щодо спрямування залишку коштів спеціального фонду державного бюджету за загальнодержавними видатками та кредитуванням за кодом відомчої класифікації державного бюджету 313, який утворився за рахунок надходжень у 2022 році на рахунках спеціального фонду державного бюджету, відкритих у розрізі джерел надходжень і за відомчою ознакою у Державній казначейській службі, за рахунок доходів державного бюджету, визначених пунктами 1—3, 6, 62—65 частини третьої статті 29 Бюджетного кодексу України, для здійснення видатків у 2022 році за програмою 3111030 «Виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування» в сумі 2 486 794,5 тис. гривень (видатки споживання).

Тобто, майже 2,5 млрд грн спрямують на покриття боргів.

Також відповідно до постанови належить забезпечити:

  • Державній казначейській службі — зарахування залишку коштів, передбаченого пунктом 1 цієї постанови, на відповідний рахунок Державного агентства автомобільних доріг за кодом відомчої класифікації державного бюджету 311;
  • Державному агентству автомобільних доріг — використання передбачених у пункті 1 цієї постанови коштів відповідно до Порядку спрямування коштів державного дорожнього фонду, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2017 р. № 1085, на виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, отриманими державою або під державні гарантії на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування.

Нагадаємо, Уряд також планував зменшити зарплати членам наглядових рад та керівникам держпідприємств до 97,5 тисяч грн, однак далі проекту постанови справа поки не дійшла.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області