Зеленський підписав закон про скасування обмеження вибору банку військовим пенсіонерам

12:33, 30 июня 2022
Законом вдосконалено порядок виплати пенсій військовим пенсіонерам. Вони отримають можливість вибирати будь-який банк окрім Ощадбанку.
Зеленський підписав закон про скасування обмеження вибору банку військовим пенсіонерам
Джерело фото: gorozhanin.info
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт 7337 про внесення змін до статті 52 Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо вдосконалення порядку виплати пенсій, яким передбачено вільний вибір банку для отримання пенсій військовими пенсіонерами. Текст документу вже опубліковано у газеті «Голос України».

Закон надає можливість вибору банку для отримання військових пенсій, бо донині їх можна було нараховувати лише через державний Ощадбанк.

Документом внесено зміни до статті 52 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» та скасовано обмеження для усіх осіб, які мають право на пенсійне забезпечення згідно з Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», на отримання пенсії виключно через установи відкритого акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» за місцем фактичного проживання пенсіонера.

Виплата пенсій, у тому числі додаткових пенсій, доплат, надбавок та підвищень до них, компенсаційних виплат, встановлених законодавством, особам, які мають право на пенсію за цим Законом, забезпечується за рахунок коштів Держбюджету.

Пенсія особам, які мають право на пенсію за цим Законом, виплачується органами Пенсійного фонду України щомісяця, у строк не пізніше останнього числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», стало відомо, хто може претендувати на збільшення пенсій за наслідками перерахунку.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду