В Україні може з’явитися центр протидії агресії РФ у кіберпросторі — законопроект

11:59, 4 июля 2022
Пропонується розширити перелік завдань, які має виконувати Держспецзв’язку додавши до цього переліку: створення та забезпечення функціонування системи активної протидії агресії у кіберпросторі.
В Україні може з’явитися центр протидії агресії РФ у кіберпросторі — законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7510 про внесення змін до Закону України "Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України" щодо забезпечення формування та реалізації державної політики у сфері активної протидії агресії у кіберпросторі, яким пропонується зобов’язати Держспецзв’язку формувати державну політику щодо активної протидії агресії РФ в кіберпросторі.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 3 закону про Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації України та розширити перелік завдань, які має виконувати служба, додавши до цього переліку: створення та забезпечення функціонування системи активної протидії агресії у кіберпросторі.

створення та забезпечення функціонування центру активної протидії агресії у кіберпросторі;

Як зазначається у пояснювальній записці, згідно з указом Президента про запровадження воєнного стану у зв’язку зі збройною агресією РФ, визначення державного органу, відповідального за виконання повноважень щодо формування та реалізації державної політики у сфері активної протидії агресії у кіберпросторі є нагальним завданням сьогодення.

Наголошується, що Держспецзв’язку забезпечує формування та реалізацію державної політики щодо захисту у кіберпросторі державних інформаційних ресурсів та інформації, кіберзахисту об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, здійснює державний контроль у цих сферах; координує діяльність інших суб’єктів забезпечення кібербезпеки щодо кіберзахисту;

забезпечує створення та функціонування Національної телекомунікаційної мережі, впровадження організаційно-технічної моделі кіберзахисту; здійснює організаційно-технічні заходи із запобігання, виявлення та реагування на кіберінциденти і кібератаки та усунення їх наслідків; інформує про кіберзагрози та відповідні методи захисту від них; координує, організовує та проводить аудит захищеності комунікаційних і технологічних систем об’єктів критичної інфраструктури на вразливість; забезпечує функціонування Державного центру кіберзахисту, урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA.

«З огляду на зазначене Держспецзв’язку має наявний кадровий та технічний потенціал для здійснення повноважень щодо формування та реалізації державної політики у сфері активної протидії агресії у кіберпросторі», - зазначається у проєкті.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада створила комісію з питань права війни та воєнних злочинів в умовах агресії РФ. Комісія отримає права комітету ВР та буде, серед іншого напрацьовувати ініціативи щодо зазначеної тематики.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду