Генштаб затвердив порядок надання дозволу військовозобов’язаним для виїзду за межі місця проживання, Документ

16:05, 5 июля 2022
Дозвіл мають отримати в тому числі і військовозобов’язані та призовники, що мають право на відстрочку.
Генштаб затвердив порядок надання дозволу військовозобов’язаним для виїзду за межі місця проживання, Документ
Джерело фото: УНІАН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний штаб затвердив порядок надання дозволу військовозобов’язаним, що перебувають на військовому обліку у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки за межі місця проживання(перебування) у воєнний час.

«Шановні громадяни - призовники та військовозобов’язані!

Нагадую, триває війна. Ви потрібні своїй державі!

Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК.

Жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося», - написав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Згідно з порядком, дозвіл на виїзд надається керівництвом військомату за місцем перебування призовника на військовому обліку. Місце перебування визначає відповідна відмітка про у посвідченні про приписку до призовної дільниці чи військовому квитку.

Дозвіл на виїзд видається таким громадянам України: призовникам яким надано право на відстрочку на термін до 1 року, але не пізніше дати завершення відстрочки відповідно до статті 17 закону «Про військовий обов’язок та військову службу», іншим – за рішенням керівника військомату при наявності поважних причин(хвороба, смерть рідних, сімейні обставини тощо) до 30 діб

Військовозобов’язаним: які не підлягають призову за мобілізацією на підставі документів, що надають право на відстрочку на 1 рік, але не пізніше завершення терміну відстрочки.

Заброньованим на період мобілізації до 30 діб, але не пізніше завершення терміну відстрочки, окрім випадків вибуття у відрядження.

Дозвіл не надається громадянам: які виключені з військового обліку або є заброньованими військовозобов’язаними на час відрядження при наявності документів, які підтверджують відрядження; призовникам(військовозобов’язаним), які зняті з військового обліку та вибувають на нове місце проживання. Такі особи мають стати на військовий облік протягом семи діб з дати зняття з обліку.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» у Генштабі прокоментували лист Головномандувача Збройних сил Валерія Залужного про необхідність отримання дозволу для виїзду за межі місця перебування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду