Кабмін створив робочу групу щодо удосконалення моніторингу та використання гуманітарної допомоги

14:09, 7 июля 2022
Серед завдань групи: розроблення з метою вдосконалення порядку (інструментів) моніторингу розподілу та цільового використання гуманітарної допомоги, у тому числі з використанням цифрових технологій, пропозицій щодо вдосконалення відповідної нормативно-правової бази.
Кабмін створив робочу групу щодо удосконалення моніторингу та використання гуманітарної допомоги
Джерело фото: slovoidilo.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів створив робочу групу з питань вдосконалення порядку моніторингу розподілу та цільового використання гуманітарної допомоги. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №756 від 1 липня

Згідно до документу робочу групу очолила перший віце-прем’єр міністр економіки Юлія Свириденко її заступником став перший заступник міністра економіки Денис Кудін.

Також, серед іншого, до складу групи увійшли представники міністерства цифрової трансформації, інфраструктури, міністерства соціальної політики, міністерства фінансів, міністерства з питань тимчасово окупованих територій, представники обласних військових адміністрацій.

Основними завданнями Міжвідомчої робочої групи є:

1) сприяння координації дій та підвищення ефективності діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади з питань вдосконалення порядку (інструментів) моніторингу розподілу та цільового використання гуманітарної допомоги, у тому числі з використанням цифрових технологій;

2) визначення шляхів, механізму і способів вирішення проблемних питань, що виникають під час моніторингу розподілу та цільового використання гуманітарної допомоги;

3) розроблення з метою вдосконалення порядку (інструментів) моніторингу розподілу та цільового використання гуманітарної допомоги, у тому числі з використанням цифрових технологій, пропозицій щодо вдосконалення відповідної нормативно-правової бази;

4) взаємодія з Координаційним штабом з гуманітарних та соціальних питань

Засідання Міжвідомчої робочої групи вважається правоможним, якщо на ньому присутні більш як половина її складу.

Пропозиції та рекомендації Міжвідомчої робочої групи можуть бути реалізовані шляхом прийняття Кабінетом Міністрів України рішення, проект якого подає відповідний центральний орган виконавчої влади.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», наприкінці червня стало відомо про викриття керівника благодійного фонду, який, за даними слідства продав гуманітарної допомоги на 500 тисяч гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде