У «Слузі народу» пропонують тимчасово повернути нульове розмитнення для авто: є обмеження

13:13, 11 июля 2022
Пропонується тимчасово дозволити нульове розмитнення для тих, хто придбав автівку, однак не встиг її розмитнити до 1 липня.
У «Слузі народу» пропонують тимчасово повернути нульове розмитнення для авто: є обмеження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7534 про внесення змін до розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо завершення дії пільг з оподаткування транспортних засобів, яким пропонується продовжити на 30 днів з дня набуття чинності законопроєктом термін нульового розмитнення для автівок, митна вартість яких не перевищує 10 тисяч євро в разі якщо власник автівки або уповноважена особа подали попередню митну декларацію до 1 липня.

Законопроєктом пропонується внести зміни до перехідних положень Податкового кодексу та передбачити, що «протягом 30 днів з дня набуття чинності законом звільняються оподаткування автівки, вартість яких не перевищує еквівалент 10 тисяч євро (включно), які ввозились громадянами на митну територію України для вільного обігу із застосуванням податкових пільг, які діяли з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період дії воєнного стану»(нульове розмитнення), та митне оформлення яких не завершено».

При цьому автовласник чи його представник для отримання можливості пільгового імпорту мав подати попередню митну декларацію про імпорт до 1 липня(дня набуття чинності закону про скасування пільг на імпорт авто та товарів).

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада 21 червня повернула мито на імпортні товари та переважну більшість авто.

Ухвалений закон передбачає повернення ПДВ та ввізного мита на всіх товари включно з автівками.

Що стосується оподаткування автівок, то, згідно до документу для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга ПДВ та ввізного мита. 1 липня документ набув чинності після підписання Президентом України Володимиром Зеленським.

У свою чергу Кабмін та Нацбанк минулого тижня у зв’язку з поверненням оподаткування товарів та автівок  схвалили рішення, яким дозволили вільний імпорт товарів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде