Кабмін визначив план заходів щодо впровадження «авіаційного безвізу» з ЄС

08:10, 14 июля 2022
Уряд затвердив план заходів щодо виконання Угоди з ЄС про спільний авіаційний простір.
Кабмін визначив план заходів щодо впровадження «авіаційного безвізу» з ЄС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін розпорядженням від 12 липня 2022 р. № 593-р затвердив план заходів з виконання Угоди між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом і його державами-членами, з іншої сторони, про спільний авіаційний простір.

Зокрема він включає оновлення переліку застосовних вимог та стандартів, прийнятих ЄС у сфері цивільної авіації, що підлягають інкорпоруванню в законодавство України, пріоритизацію актів законодавства ЄС, що підлягають інкорпоруванню в законодавство України протягом першого перехідного періоду, визначення кандидатур для участі України у роботі комітетів, утворених відповідними актами законодавства ЄС, в яких Україна набуватиме статусу спостерігача та залучатиметься до всіх відповідних обговорень тощо.

Нагадаємо, Україна та Євросоюз підписали угоду про Спільний авіаційний простір  під час час 23-го двостороннього саміту в Києві 12 жовтня 2021 року.

Угоду про Спільний авіаційний простір ще називають «відкритим небом» або «авіаційним безвізом».

Вона стосується цивільної авіації та передбачає взаємне відкриття ринків авіаперевезень між ЄС і сусідніми з ним країнами. Ідеться не лише про пасажирські, але вантажні та поштові перевезення. Учасниками цього простору вже є країни Західних Балкан, Грузія, Молдова, Ізраїль, Йорданія та Марокко.

Подібно до угоди про асоціацію, одна з головних ідей «авіаційного безвізу» - це впровадження в Україні норм і стандартів Євросоюзу в авіації. Зокрема стосовно безпеки польотів, управління повітряного руху, захисту довкілля, прав споживачів. Перевіряти успішність імплементації цих норм будуть Єврокомісія та Європейська агенція авіаційної безпеки (EASA).

Нижче наводимо план заходів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді