Заява Прес-служби ВГСУ. ?Чому звернення Голови Ради суддів України Пилипчука П.П. до членів Робочої групи з питань судової реформи спотворює документи VIII позачергового З?їзду суддів України й суперечить статті 125 Конституції України??

14:32, 18 июня 2010
Газета: 40
На засіданні президії ВГСУ заслухано інформацію про те, що головою Ради суддів України Пилипчуком П.П. (як...
Заява Прес-служби ВГСУ. ?Чому звернення Голови Ради суддів України Пилипчука П.П. до членів Робочої групи з питань судової реформи спотворює документи VIII позачергового З?їзду суддів України й суперечить статті 125 Конституції України??
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні президії ВГСУ заслухано інформацію про те, що головою Ради суддів України Пилипчуком П.П. (як виявилося, згідно з рішенням Ради суддів України ? 8 від 26 березня 2010 р.) було надіслано звернення до членів Робочої групи з питань судової реформи про врахування заяви VIII позачергового З’їзду суддів України від 7 грудня 2007 р. «Про концептуальні засади подальшого здійснення судової реформи в Україні» і заяву Ради суддів України з цього питання від 26 травня 2006 р. Доповідач зазначив, що демонстративна зневага до спеціалізованих судів активно афішується з посиланням нібито на спільну позицію суддів України, висловлену в заяві VIII позачергового З’їзду суддів України «Про концептуальні засади подальшого здійснення судової реформи в Україні» від 7 грудня 2007 р. щодо доцільності побудови в державі триланкової системи загальних судів, яка складалася б тільки із судів першої інстанції, апеляційних судів і Верховного Суду України як суду касаційної інстанції, тобто без вищих спеціалізованих судів і спеціалізованих судів взагалі.

За результатами обговорення президія ВГСУ одноголосно постановила: інформувати народних депутатів і членів Робочої групи з питань судової реформи про неправдивість вибіркової інформації стосовно оцінки діяльності ВГСУ, яка поширюється керівництвом ВСУ, що перешкоджає реформуванню судової системи держави відповідно до ст.ст. 125, 129 Конституції України й офіційного тлумачення термінів «найвищий судовий орган», «вищий судовий орган», «касаційне оскарження» рішенням КСУ від 11 березня 2010 р.

VIII позачерговий З’їзд суддів України у своїй заяві від 7 грудня 2007 р. «Про концептуальні засади подальшого здійснення судової реформи в Україні» відхилив пропозицію керівників Верховного Суду України (Онопенка В.В. і Пилипчука П.П.) щодо недоцільності існування спеціалізованих судів і, зокрема, вищих спеціалізованих судів. Категорична незгода з пропозицією, що виходила від Пилипчука П.П. й Онопенка В.В. щодо ліквідації цих спеціалізованих судів, завершилася суттєвими поправками в тексті заяви. Редакційною комісією З’їзду на вимогу делегатів було вилучено пропозицію такого змісту: «Згідно з Конституцією потрібно вилучити положення про вищі суди, вищі судові органи спеціалізованих судів».

За результатами обговорення проекту згаданої Заяви й голосування делегатами з’їзду було досягнуто спільне рішення про необхідність збереження спеціалізованих судів, зокрема господарських й адміністративних як завершених судових систем на чолі з відповідними вищими спеціалізованими судами. У цілому ж нинішнє звернення голови Ради суддів України Пилипчука П.П. щодо заяви від 7 грудня 2007 року «Про концептуальні засади подальшого здійснення судової реформи в Україні» суперечить ст. 125 Конституції України, фактично є дезінформацією членів Робочої групи з питань судової реформи, про що прес-служба ВГСУ і зобов’язана інформувати через ЗМІ український соціум.

Прес-служба ВГСУ


Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва