В уряді анонсували скорочення чисельності держслужбовців: коментарі соцмереж

15:00, 26 апреля 2021
Шмигаль повідомив, що цього року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%.
В уряді анонсували скорочення чисельності держслужбовців: коментарі соцмереж
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У другому півріччі 2021 року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%. Про це зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Протягом останніх 4-х років держорганами утримуються в середньому 39 тисяч вакансій, що становить 17,7% від загальної кількості держслужбовців. Це призводить до збільшення виплат надбавок за часто суб'єктивним та неефективним принципом. Вже у другому півріччі цього року гранична чисельність держслужбовців має зменшитись на 10%», - повідомив очільник уряду.

Також Шмигаль наголосив, що цього року буде запроваджено пілотний проект щодо системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад. За його словами, у ньому спершу візьмуть участь Секретаріат Кабінету Міністрів України, Мінфін, Мінцифра і Національне агентство з питань державної служби (НАДС). Надалі планується розширити проект на всі відомства.

Соцмережі активно коментують анонсоване скорочення.

Нагадаємо, у коментарі «Судово-юридичній газеті» народний депутат України, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін зазначив, що близько 10% службовців було скорочено після реорганізації районних державних адміністрацій (РДА).

Анонсована Денисом Шмигалем реформа оплати праці державних службовців передбачає зменшення кількості складових заробітної плати. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки