Напад на поліцію: суд обрав запобіжний захід фігуранту справи

15:58, 22 октября 2018
Тримання під вартою за збройний напад на поліцейських — таке рішення ухвалив Вінницький міський суд.
Напад на поліцію: суд обрав запобіжний захід фігуранту справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вінницький міський суд Вінницької області 20 жовтня 2018 року розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу відносно 51-річного чоловіка, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) ч.1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), повідомляє сайт суду.

Згідно з матеріалами досудового розслідування стало відомо, що 51-річний громадянин з Хмельниччини, маючи не зняті та не погашені судимості, озброєний вогнепальним пістолетом моделі «ПМ», приїхав до Вінниці з метою вчинення крадіжок.

Так, 18 жовтня 2018 під час здійснення патрулювання по вулиці 600-річчя, поліцейські звернули увагу на підозрілого велосипедиста, який не відреагував на їх вимогу зупинитись для перевірки документів та здійснив спробу утекти. Намагаючись сховатися серед житлових будинків, підозрюваний здійснив перестрілку з працівниками поліції. Під час затримання, 51-річний чоловік намагався влучити у патрульних, та його вдалося знезброїти.

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької Андрій Михайленко, вислухавши думку учасників судового процесу, дослідивши матеріали кримінального провадження, взявши до уваги особливу тяжкість злочину, вчиненого підозрюваним, за який відповідно до ст. 348 КК України передбачено позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі, попередню судимість підозрюваного, спробу його втечі від працівників поліції, ухвалив застосувати до 51-річного хмельничанина запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без можливості внесення застави. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що засудженого за вбивство підлітка злочинця випустили на свободу через брак вільних місць в колонії міста Луцька Волинської області. За словами чиновника, родичі убитого зустріли зловмисника просто на вулиці, після чого почали вимагати пояснень від поліції, де їм і розповіли про причини того, що сталося.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси