Побив сусідку, захищаючи доньку: суд обрав покарання винному

15:15, 24 октября 2018
Віньковецький районний суд обрав покарання чоловіку, обвинуваченому у нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень.
Побив сусідку, захищаючи доньку: суд обрав покарання винному
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Віньковецький районний суд Хмельницької області визнав винним віньківчанина, обвинуваченого у нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України), і призначив йому покарання — 850 гривень штрафу, повідомляє пресс-служба суду.

За вироком, торік у квітні 70-річний чоловік вдарив по голові та у груди дочку своєї сусідки. Як пояснив у суді, він просто захищав свою доньку, яку нецензурно обзивала потерпіла, коли вони з рідними садили картоплю. Мовляв, терпець увірвався — і облаяв жінку у відповідь. Однак, каже, не бив.

Натомість потерпіла у суді запевнила: чоловік понад десять разів ударів її. Судмедексперти спростували заяви обох. Згідно з їх висновками, обвинувачений наніс жінці два легких тілесних ушкодження.

«Беручи до уваги загальні засади призначення покарання, які спрямовані на забезпечення індивідуалізації, гуманності і справедливості покарання, та враховуючи, що обвинувачений не працює, пенсіонер, тому за законом йому не може бути призначене покарання у вигляді громадських чи виправних робіт, що передбачене санкцією ч. 1 ст. 125 КК України, за якою він засуджується, суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень», — ідеться у вироку, який ще не набув чинності і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на території кладовища села Троїцького Біляївського району знайшли труп літнього чоловіка з ознаками насильницької смерті. Загиблим виявився 72-річний колишній вчитель математики, який проживав у тому ж районі. На його грудях і шиї правоохоронці зафіксували безліч колото-різаних ран.

Крім того, ми писали, що 25-річна жінка підозрюється у вбивстві свого малюка. В день трагедії вона закрилася в будинку, самостійно народила дитину і тут же зарізала її. Жінку затримали, поліція встановлює обставини того, що сталося.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва