ВРП затвердила Порядок проведення конкурсу до Служби судової охорони

19:13, 30 октября 2018
Питання про затвердження Порядку проведення конкурсу на посади співробітників Служби судової охорони розглянули на засіданні у вівторок, 30 жовтня.
ВРП затвердила Порядок проведення конкурсу до Служби судової охорони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя у вівторок, 30 жовтня, розглянула питання про затвердження Порядку проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Доповідач — голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк повідомив, що, відповідно до статті 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (в редакції Закону України від 12 липня 2018 року № 2509-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд»), підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони.

Згідно з частинами першою, другою статті 161 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Служба судової охорони є державним органом у системі правосуддя для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах.

Служба судової охорони підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України.

Частиною другою статті 163 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачено, що призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.

Заслухавши Голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, керуючись статтею 163 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», статтями 3, 30 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», Вища рада правосуддя ухвалила затвердити Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони (з техніко-юридичними правками).

Раніше «Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію засідання Ради суддів у п'ятницю, 26 жовтняРСУ обговорювала питання щодо суддівської безпеки та відповідальності за неповагу до суду. Тоді ж голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк повідомив, що ДСА та ВРП підготували спільний проект порядку проведення конкурсу на посади співробітників служби судової охорони.

Також ми публікували статтю члена Комітету ВРУ з питань правової політики та правосуддя Романа Романюка, в якій народний депутат розглянув питання про те, хто повинен забезпечувати безпеку суддів.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду