Суддю з Луганської області Вячеслава Шелюту звільнено з посади

18:49, 15 ноября 2018
Суддя вчинив істотний дисциплінарний проступок.
Суддю з Луганської області Вячеслава Шелюту звільнено з посади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що рішенням Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 21 вересня 2018 року № 2948/1дп/15-18 суддю Краснолуцького міського суду Луганської області Вячеслава Шелюту притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до нього дисциплінарне стягнення у виді подання про звільнення з посади судді, передає прес-служба Ради.

2 листопада 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про звільнення Шелюти В.М. з посади судді Краснолуцького міського суду Луганської області.

Зазначимо, що дисциплінарну справу стосовно вказаного судді відкрито на підставі звернення Служби безпеки України, поданого першим заступником Голови СБУ П.Демчиною.

У зверненні зазначено, що 19 квітня 2018 року указом виконувача обов’язків голови так званої «ЛНР» Шелюту В.М. призначено на посаду судді Лутугинського районного суду строком на три роки.

Такі дії судді Шелюти В.М. свідчать про його співпрацю з терористичною організацією «ЛНР», дії якої несуть загрозу державному суверенітету, спрямовані на порушення територіальної цілісності та недоторканності України, а тому порочать звання судді, підривають авторитет правосуддя і суспільну довіру до суду.

У зв’язку із зазначеним Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Вячеслава Шелюту з посади судді Краснолуцького міського суду Луганської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк повідомив, що до ВРП надійшло рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 25 жовтня 2017 року №14/дп-17 про внесення Вищій раді правосуддя подання про звільнення Павла Жукова з посади судді Перевальського районного суду Луганської області.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду