Суддю з Луганської області Павла Жукова звільнено з посади

17:17, 15 ноября 2018
Суддя вчинив дисциплінарний проступок.
Суддю з Луганської області Павла Жукова звільнено з посади
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк повідомив, що до ВРП надійшло рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 25 жовтня 2017 року №14/дп-17 про внесення Вищій раді правосуддя подання про звільнення Павла Жукова з посади судді Перевальського районного суду Луганської області, передає прес-служба Ради.

Рішення ВККС ухвалене з урахуванням таких обставин.

 П.М. Жуков Указом Президента України від 7 листопада 2013 року №620/2013 призначений на посаду судді Перевальського районного суду Луганської області строком на п’ять років.

На підставі низки рішень Ради суддів України та ВККС суддю Перевальського районного суду Луганської області П.М. Жукова було тимчасово прикріплено до Рубіжанського міського суду Луганської області.

Зі змісту рішень Ради суддів України та Комісії вбачається, що подання суддею заяв про переведення є обов’язковою умовою надання правового та соціального захисту суддям відповідних судів, зокрема виплати суддівської винагороди.

Суддя П.М. Жуков звертався до ВККС з такими заявами 10 лютого 2015 року та 5 квітня 2016 року.

У листі голови Рубіжанського міського суду Донецької області від 11 серпня 2016 року зазначено, що П.М. Жуков трудових обов’язків у Рубіжанському міському суду Луганської області не виконував.

До матеріалів дисциплінарної справи додано довідку Служби безпеки України від 30 січня 2017 року про те, що суддя Жуков П.М. 9 червня 2016 року виїхав на непідконтрольну державній владі України територію Донецької та Луганської областей та на час складання цього документа не повернувся.

ВККСУ, дослідивши обставини дисциплінарної справи, встановила, що Жуков П.М. не здійснював допомогу Рубіжанському міському суду Луганської області протягом періоду тимчасового прикріплення до цього суду, виїхав на непідконтрольну державній владі України територію, на засідання Комісії не з’являвся, фактично не підтримує зв’язків з органами судової влади України.

З огляду на встановлені факти Комісія дійшла висновку про те, що поведінка судді П.М. Жукова порочить звання судді, підриває авторитет правосуддя та свідчить про порушення ним присяги судді.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Жукова П. М. з посади судді Перевальського районного суду Луганської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Бабушкінського районного суду Дніпропетровська Андрія Леонова.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва