Вища рада правосуддя ухвалила рішення про переведення двох суддів апеляційних судів

12:00, 18 декабря 2018
ВККС рекомендувала зазначених суддів для переведення до новостворених апеляційних судів в апеляційних округах.
Вища рада правосуддя ухвалила рішення про переведення двох суддів апеляційних судів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 18 грудня 2018 року розглянула питання про переведення суддів ліквідованих апеляційних судів. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України своїм рішенням рекомендувала зазначених суддів для переведення до новостворених апеляційних судів в апеляційних округах.

Пунктом 1 частини другої статті 53 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» встановлено, що суддю може бути переведено до іншого суду без його згоди у разі реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду.

Відповідно до частини третьої статті 82 цього Закону переведення судді на посаду судді до іншого суду того самого або нижчого рівня може здійснюватися без конкурсу тільки у випадках реорганізації, ліквідації або припинення роботи суду, в якому такий суддя обіймає посаду судді.

Нагадаємо, що 29 грудня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав укази про ліквідацію, створення та реорганізацію судів в Україні.

Статтею 70 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено, що переведення судді з одного суду до іншого здійснюється Вищою радою правосуддя на підставі та в межах рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя ухвалила перевести:

суддю апеляційного суду Дніпропетровської області Городничу Валентину Сергіївну – на посаду судді Дніпровського апеляційного суду;

суддю апеляційного суду Полтавської області Харлан Наталію Миколаївну – на посаду судді Полтавського апеляційного суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП нагородила заохочувальними відзнаками 5 суддів. У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 14 членів Ради.

Крім того, ми писали, що Вища рада правосуддя ухвалила рішення про переведення суддів апеляційних судів. Переведення судді з одного суду до іншого здійснюється ВРП на підставі та в межах рекомендації ВККС.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде