Визначено переможця у конкурсі на посаду заступника керівника апарату ВС

21:40, 21 декабря 2018
Вакантну посаду зайняв Юрій Хім’як.
Визначено переможця у конкурсі на посаду заступника керівника апарату ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 21 грудня, Комісія з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя оголосила переможця конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії «А» в системі правосуддя − заступника керівника апарату Верховного Суду – керівника секретаріату Касаційного кримінального суду Верховного Суду. Ним став Юрій Хім’як, передає прес-служба ВРП.

У засіданні взяли участь голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Малашенкова Т.М., члени Комісії Комков В.К., Лукаш Т.В., Прилипко С.М., Суховий В.Г., Голубицький С.С., Моніч Б.С.

Конкурс на посаду заступника керівника апарату Верховного Суду – керівника секретаріату Касаційного кримінального суду Верховного Суду продовжили кандидати Крикливенко Б.В. та Хім’як Ю.Б.

Кандидат Опальченко В.О. не з’явився на засідання Комісії.

Відповідно до Положення про Комісію з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Опальченка В.О. визнано таким, що не пройшов конкурс на посаду заступника керівника апарату Верховного Суду – керівника секретаріату Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

Нагадаємо, 17 грудня 2018 року після повторного складення тестування кандидатом Опальченком В.О. Комісія вирішила оголосити перерву у засіданні для підготовки проектів нових ситуаційних завдань.

З метою дотримання принципу юридичної визначеності кандидати Крикливенко Б.В. та Хім’як Ю.Б. повторно розв’язали ситуаційні завдання, нові проекти яких були затверджені Комісією.

Після перевірки членами Комісії результатів вирішення ситуаційних завдань рішенням Комісії до співбесіди допущені два кандидати: Крикливенко Б.В. та Хім’як Ю.Б.

Під час співбесіди члени Комісії перевіряли професійні знання кандидатів та їх відповідність вимогам до професійної компетентності, які не було перевірено на попередніх етапах конкурсу, – знання законодавства, основ державного управління в галузі судочинства, управління публічними фінансами та стресостійкість.

У підсумку визначені загальний рейтинг кандидатів, переможець конкурсу та другий за результатами конкурсу на зайняття вакантної посади заступника керівника апарату Верховного Суду – керівника секретаріату Касаційного кримінального суду Верховного Суду.

Згідно з рішенням Комісії переможцем конкурсу на посаду заступника керівника апарату Верховного Суду – керівника секретаріату Касаційного кримінального суду Верховного Суду став  Юрій Хім’як. Другий за результатами конкурсу − Богдан Крикливенко.

Таке рішення оголосила голова Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя Малашенкова Т.М. 21 грудня 2018 року за результатами засідання Комісії.

Протокол засідання Комісії та відеозапис оголошення вирішення ситуаційних завдань і співбесіди з кандидатами буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя 18 грудня розглянула питання про переведення суддів ліквідованих апеляційних судів. ВККС рекомендувала двох суддів для переведення до новостворених апеляційних судів в апеляційних округах.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду