Конституційний Суд почне розгляд змін до Податкового кодексу України

17:40, 29 января 2019
Скаржник вважає, що положення закону порушує складові принципу верховенства права.
Конституційний Суд почне розгляд змін до Податкового кодексу України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 30 січня, о 10 годині Другий сенат Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі письмового провадження розпочне розгляд справи за конституційною скаргою приватного підприємства «ОККО-Нафтопродукт» щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень абзаців вісімдесят третього, вісімдесят четвертого пункту 5, абзацу п’ятого пункту 53, абзацу сьомого пункту 54, абзацу четвертого пункту 55, абзаців дванадцятого, тринадцятого, двадцять п’ятого пункту 56, абзацу четвертого пункту 58 розділу І Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ (далі — Закон).

Стверджуючи про неконституційність оспорюваних положень Закону, автор клопотання вказує на порушення таких складових принципів верховенства права, як юридична визначеність, передбачуваність, легітимність очікувань.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що потрібно знати про основні зміни до Податкового кодексу України, які набрали чинності з початком нового року. Нові норми Кодексу, зокрема, стосуються розміру акцизів на тютюнові вироби, звітування контролюючих податкових органів перед органами місцевого самоврядування тощо.

Також ми повідомляли, що перелік обов’язкових реквізитів податкової накладної доповнено індивідуальним податковим номером. Зауважимо, що форма податкової накладної і до цих змін містить індивідуальний податковий номер платника податку на додану вартість. В п. 30.4 ПКУ уточнено, що не можна відмовитись від застосування податкової пільги з ПДВ.

Крім того ми писали, чи доведеться українцям платити податок з депозиту. Відсотки від депозитів вважаються доходом. Українці за законом повинні платити податки зі своїх доходів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва