Брав хабарі: суд ухвалив рішення щодо дільничного поліцейського

12:13, 8 февраля 2019
Дільничного відсторонили від посади.
Брав хабарі: суд ухвалив рішення щодо дільничного поліцейського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

7 лютого 2019 року Миколаївський апеляційний суд завершив розгляд апеляційної скарги підозрюваного П. на ухвалу слідчого судді Заводського районного суду міста Миколаєва від 30 січня 2019 року.

Так, ухвалою слідчого судді до підозрюваного П., який органами досудового розслідування підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), застосовано захід забезпечення такий, як відсторонення від посади строком на 2 місяці до 31 березня 2019 року (включно).

Підозрюваний П. та його захисник стверджували, що він не може бути суб’єктом вчинення злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, оскільки не є службовою особою. Також, підозрюваний П. просив суд взяти до уваги й те, що його мати є інвалідом ІІІ групи та його робота, є єдиним джерелом доходу. Окрім того, захисник зауважив, що строк відсторонення від посади не може бути довшим чим строки досудового розслідування. Просили суд скасувати ухвалу Заводського районного суду міста Миколаєва та відмовити слідчому та прокуро у задоволенні клопотання про відсторонення від посади.

У судовому засіданні прокурори вказали, що твердження про те, ніби підозрюваний П. не є суб’єктом вчинення злочину, не відповідає дійсності, оскільки відповідно до чинного законодавства та посадової інструкції підозрюваний є працівником правоохоронних органів. Також прокурор вказав, що на даний час він не проживає з батьками, а мати отримує пенсію з інвалідності та має змогу працювати. Стосовно дати, до якої підозрюваному застосовано захід забезпечення, вказали, що вважають, що в ухвалі Заводського районного суду міста Миколаєва міститься технічна помилка. У клопотанні, яке було задоволено слідчим суддею, заступник начальника Другого слідчого відділу Слідчого управління територіального управління Державного бюро розслідувань просив застосувати до підозрюваного П. відсторонення від посади строком до 25 березня 2019 року.

За результати апеляційного розгляду Миколаївським апеляційним судом прийнято рішення про часткове задоволення апеляційної скарги підозрюваного П. Ухвалу слідчого судді Заводського районного суду міста Миколаєва від 30 січня 2019 року скасовано. Постановлено нову ухвалу, якою до підозрюваного застосовано захід забезпечення кримінального провадження відсторонення від посади строком до 24 березня 2019 року.

Нагадаємо, що громадянин П., працюючи на посаді дільничного офіцера поліції сектору превенції Інгульського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області, органами досудового розслідування підозрюється у взятті неправомірної вигоди, одержаної шляхом вимагання в сумі 7000 грн.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ДБР затримало старшого інспектора митного посту Одеської митниці, який брав хабарі за безперешкодне оформлення експортних митних декларацій.

Також ми писали, що розгляд справи щодо слідчого Василівського відділу поліції завершено. Йому загрожує позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва