Брав хабарі: ДБР затримало старшого інспектора митного посту Одеської митниці

19:59, 7 февраля 2019
Слідством встановлено, що кошти передавалися кількома частинами.
Брав хабарі: ДБР затримало старшого інспектора митного посту Одеської митниці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Миколаєві, за фактом отримання неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів США затримали старшого державного інспектора митного посту «Аккерман» Одеської митниці Державної фіскальної служби України. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

За попередньою інформацією, старший державний інспектор митного посту «Аккерман» отримав неправомірну вигоду за безперешкодне оформлення експортних митних декларацій за 16 контейнерів. Митне оформлення одного контейнеру інспектор оцінював у 50 доларів США. Загальна сума неправомірної вигоди становила 800 доларів США.

Слідством встановлено, що факти вимагання неправомірної вигоди за оформлення експортних митних декларацій мали системний характер. 

Особу затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України за оперативного супроводу управління захисту економіки департаменту захисту економіки Нацполіції в Одеській області за процесуального керівництва військової прокуратури Одеського гарнізону.

Слідчими ДБР вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР викрили факт розкрадання зі складу військової частини майна на суму понад 4,5 млн грн. З однієї з військових частин на Львівщині було викрадено 7 тепловізійних прицілів та 8 приладів нічного бачення. Оптичні прилади були виділені Україні урядом США.

Крім того, ми писали про те, що слідчі ДБР затримали начальника сектора виправного закладу в Полтавській області, який вимагав 6 тис. доларів США у засудженого за сприяння в умовно-достроковому звільненні.

Також ми повідомляли, що слідчі ДБР у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Держприкордонслужби та його спільника, колишнього військовослужбовця ДПСУ, за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду