Функціонування Електронного суду: як потрібно подавати письмові докази по справі

15:07, 17 февраля 2019
У Електронному суді роз’яснили цей момент.
Функціонування Електронного суду: як потрібно подавати письмові докази по справі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Особа, яка подала скаргу в електронній формі, має подавати до суду заяви по суті справи, клопотання та письмові докази виключно в електронній формі. Про це повідомили на офіційній сторінці Електронного суду у Facebook.

«Частина 9 ст. 43 ЦПК України передбачає, що якщо позов, апеляційна, касаційна скарга подані до суду в електронній формі, позивач, особа, яка подала скаргу, мають подавати до суду заяви по суті справи, клопотання та письмові докази виключно в електронній формі, крім випадків, коли судом буде надано дозвіл на їх подання в паперовій формі», - йдеться у повідомленні. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що особи, які зареєстрували офіційні електронні адреси в ЕСІТС, можуть подати процесуальні, інші документи, зробити інші процесуальні дії в електронній формі виключно за допомогою ЕСІТС з використанням власного електронного цифрового підпису.

Крім того, відомо, що впровадження відеофіксації судового процесу та Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи стало справжнім викликом для судової влади.

Також нам стало відомо, як в Електронному суді контролювати перебіг справи з власного гаджету.

Разом з тим, для роботи в ЄСІТС, зокрема в підсистемі «Електронний суд» необхідно отримати електронний ключ (електронний підпис),який дозволятиме ідентифікувати вас як належну сторону та зареєстрованого учасника і надасть можливість подати позовну заяву або інші необхідні для розгляду справи документи до відповідного суду. 

Додамо, раніше ми оприлюднили проект положення про ЄСІТС, яка запрацює в судах з 1 березня.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва