Позов до голови ВККС Сергія Козьякова: Окружний адмінсуд призначив засідання

12:15, 18 февраля 2019
Суд відкрив провадження за позовом щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова повноважень члена Кваліфкомісії.
Позов до голови ВККС Сергія Козьякова: Окружний адмінсуд призначив засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження та призначив підготовче засідання на 18 березня у справі за позовом до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова щодо визнання відсутності у нього повноважень члена ВККСУ. Про це повідомляє прес-служба суду.

Також суд залучив до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, Раду адвокатів України та Вищу кваліфікаційну комісію судів України.

Нагадаємо, позивач просить суд визнати з 24 жовтня 2018 року протиправними дії члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова щодо здійснення повноважень члена ВККСУ, а також визнати відсутність у нього з 24 жовтня 2018 року відповідних повноважень та просить суд зобов’язати його утриматись від здійснення цих повноважень.

До Окружного адміністративного суду міста Києва також надійшли позови щодо визнання відсутності у Станіслава Щотки та Тетяни Весельської повноважень членів ВККСУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Окружного адміністративного суду Києва надійшли позови щодо визнання відсутності у Сергія Козьякова, Станіслава Щотки та Тетяни Весельської повноважень членів ВККСУ, оскільки, на думку позивача, скінчився їх 4-річний строк повноважень.

Також ми повідомляли, що строк повноважень членів ВККС визначається законодавством, а не органами, якими вони обрані або призначені. Члени ВККС, призначені в 2014 році, продовжать здійснювати повноваження до 2020 року.

Відповідну думку у коментарі нашому виданню висловив голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді